Test av Thermoposer

I forbindelse med tur eller redning blir det alltid et kompromi mellom vekt og isolasjon. Hvis man blir overrasket av dårlig vær, vil en kombinasjon av et godt liggeunderlag, en vintersovepose og en vindsekk sørge for at du overlever, uansett årstid. Men hvis turen din ikke inneholder overnatting ute, så har du sansynligvis ikke med dette utstyret. Hva finnes da av utstyr på markede? Vi i Trygg Tur har lett, og testet forskjellige kombinasjoner.

Firmaet Jerven A/S som holder til i Odda produserer Jerven poser i forskjellige kvaliteter. De lager blant annet Jerven Thermo ekstrem posen som i følge dem selv, ikke går an å fryse i hel i. Og vi må si oss enig i. Ulempen er at posen er stor, tung og koster en del.

Norsk Luftamblanse A/S bruker Jerven Hunter i sitt overlevelses utstyr, en litt letter og tynnere utgave en Thermo Ekstrem, men alikavell litt stor til turbruk.

Et annet godt alternativ er vindsekk, der to personer rask kan komme seg i ly for ruskeværet. En slik sekk veier ca 500 gram og er pakket i en liten hendig pose. Den har ingen isolasjonsevne, men du beholder all fordampningsvarme. Da rommet er lite, blir det fort varmt. Det er en fordel å isolere mot underlaget. Helsport, Ajungelak og Jerven produserer disse posene

Blizzard Thermoposen har vært på markede i rundt 12 år og er utviklet i England. Dette alterativet er det beste i forhold til kombinasjonen av vekt, isolasjonsevne og pris.Den er bygget opp av 3 lag. Reflexcell er små luftkammer som holder på varm luft. Innsiden er kledd med sølvfolie som reflekterer varme, Utsiden er vind og vanntett. Den er på størrelse med en vidokasett, veier under 400 gram. Prisen er under 500 kr. Her må du også ha noe å isolerer mot underlaget med. Liggeunderlag, sekk eller tau kan gjøre den jobben.

Sjekk PDF 1 og PDF 2  på siden som viser testresultater på Blizzard Thermopose. les også mer på www.blizzardsurvival.com

Blizzard Thermopose er det vi har valgt i Thermosekken, som er spesial laget for stolheis evakuering.

Vi har i det siste testet Thermarest Neoair liggeunderlag, finnes i 3 størrelser. Vi har testet det minste, det har vekt: 230 gram, størrelse: 6,3 x 119 x 51 cm og pakkstørrelse: 23 x 9 cm. Veldig bra!!, men dyrt.

 

Tips? Send oss gjerne noen ord på post@tryggtur.no