Stolheis evakuering

Trygg Tur har nå gleden av å presentere et helt nytt produkt!

Det er et faktum at ved strømbrudd/motorhavari på en stolheis vil det ta tid å evakuere alle. Dyktig og velfungerende personell i skianleggene, med lang erfaring, trener jevnlig på denne problemstillingen. I Kulturdepartementet sin Veileder fra 2011 skal skianleggene evakuere alle innen 2 timer. Allikevel kan uventede forhold oppstå, som forsinker eller stopper evakuering. Tiden man blir sittende i en stolheis kan uansett bli meget avgjørende avhengig av vær og temperaturforhold.

Ved Norefjell 14. januar i 2012 oppstod en situasjon som gjorde at evakuering måtte startes. Dette tok 2 timer. Heldigvis var det fint vær, – 5 og lettskyet og nesten vindstille. Kommentarer i VG fra en av de som var i heisen;

“Det har gått over en og en halv time nå og vi fikk nettopp tepper for å varme oss”, sa en av de heisfaste til VG Nett.

“Det går greit å sitte her, men det er fryktelig kaldt. Hadde temperaturen vært lavere hadde det nok vært vanskelig å holde motet oppe mens vi sitter her. Men vi er ved godt mot, takk og lov for at vi hadde med oss kaffe i dag” sa hun.

Hvis personer blir sittende i en slik situasjon, vet man av erfaring fra mange land, at de begynner å hoppe ned fra heisen. Dette kan skape en enda større utfordring for redningspersonellet i det man vil få skadede og kalde personer å ta hånd om.

Vi har utviklet en Thermosekk som inneholder 24 Blizzard thermoposer for å kunne starte varmehåndtering av de man vet må vente. Se termosekken