Produksjon

Trygg Tur har patentert en helt spesiell produksjonsmetode. Vi er de eneste i landet som vakuumpakker førstehjelpsutstyr. En metode vi er svært stolt av. I tillegg har vi patent på og tre pakkens innhold på en tråd. Selve prosessen er tidkrevende og krever stor nøyaktighet. Det første vi gjør er å pakke de forskjellige delene i Zipline plastposer.

Deretter blir innholdet tredd inn på en 2 mm nylon tråd, rød sådan. Her kommer Bjartes erfaring inn, så det er ikke tilfeldig i hvilken rekkefølge utstyret havner på tråden. Rekkefølgen er svært viktig, i det pakken må bli så liten og nett som mulig.

Alle førtehjelpspakker har to informasjons lapper. Den ene er forsiden, med en innholdsfortegnelse på baksiden. Den andre har en behandlingsplan på den bevisstløse/livløse pasienten, og baksiden her er en stikkordsliste ved en 113 samtale. Alt dette blir nøyaktig satt sammen av Bjarte, for så å vakuumeres. Plasten i vakuum posene er spesialbestilt fra Italia og er ekstra tykk.

Deretter får kanten et lite snitt som blir markert med rød tusj. Dette for lett å kunne åpne pakken. Uten dette snittet i plasten vil pakken være bort i mot umulig å åpne med bare hendene. Med dette snittet, som er godt synlig, er det et enkel sak å åpne pakken, selv med votter på! Produksjonsdato blir så skrevet på. Dette fordi dere som brukere skal kunne se når den ble pakket. Holdbarheten på innholdet er noe forskjellig, men bandasjer har en holdbarhet på 3 år.

Vi i Trygg Tur mener at en ubrutt vakuumert pakke holder i mer enn 3 år. Etter tilbakemeldinger fra kunder har turpakkene nå fått runde kanter, slik at de ikke stikker hull på annet utstyr du har i sekken. Når pakken er åpnet medfølger det en aLoksak spesialpose som alt innholdet kan puttes opp i. Luften presses ut og posen lukkes. Produsenten av aLoksak mener nå at dette er vanntett ned til 60 meter. Dette er grundig testet av Navy Seals, og vi fester lit til dette.

All made in Mulesvingen